Skip to main content

Večerná škola kresby

24. august 2021

Štyri témy – Figúra; Portrét; Ruky, nohy a Zátišie.

Záujemcovia, ktorí sa prihlásia na kurz Večerná škola kresby, sa budú stretávať každý štvrtok v Oravskom kultúrnom stredisku v Dolnom Kubíne v mesiacoch september a október od 17. do 19. hodiny. Večerná škola kresby je určená pre dospelých neprofesionálnych výtvarníkov pochádzajúcich z oravského regiónu, ktorí chcú skvalitniť a obohatiť svoju tvorbu, prípadne sa chcú naučiť niečo nové. Sú reakciou na aktuálny zvýšený záujem tejto komunity ľudí o tvorbu, umelecký rast a prezentáciu. Počas dvoch mesiacov sa pod odborným vedením naučia základy figúry - pochopenie proporcionality a fungovania ľudského tela, základy kresby portrétu, ruky, nohy - pochopenie proporcionality, kresby zátišia - perspektíva, úbežník a zlatý rez. Všetky nadobudnuté poznatky vrátane základov priestorovej kresby budú môcť využiť neskôr vo vlastnej tvorbe.

Na každý z kurzov sa teda budú môcť hlásiť aj noví záujemcovia až do naplnenia kapacity.

Kurz bude prebiehať pod vedením lektorky Andrey Mirjanskej, pedagogičky Školy úžitkového priemyslu v Ružomberku. Počet účastníkov je limitovaný.

Účasť je potrebné nahlásiť na tel. čísle 0915 032 734 alebo e-mailom na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. do 30. augusta. Účastnícky poplatok je 20 eur za jednu tému, je v ňom zahrnutý materiál a odborný lektor.

Kurz pripravilo Oravské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.

Oravské kultúrne stredisko

24. august 2021

z našich článkov...

Regionálne kolo rétorickej súťaže Štú...

Dňa 11. 05. 2022 (streda) o 9:00 hod. (8:30 – 9:00 hod. prezentácia) sa uskutoční regionálne kolo...

Pozývame na Oravské Vianoce!

O mesiac tu máme Vianoce, no s nami ich môžete zažiť už o pár týždňov skôr. Oravské Vianoce budú...

V Habovke sa na počesť Vidiečana stre...

Oravské kultúrne stredisko v spolupráci s obcou Habovka organizujú celoštátne kolo celoštátnej po...
top