Skip to main content

Cineama 2022

24. marec 2022

Oravské kultúrne stredisko v spolupráci s obcou Nižná a Orfiklubom Nižná pripravuje 26. marca 2022 regionálne kolo súťažnej prehliadky Cineama. Pozývame širokú verejnosť na 30. ročník amatérskej filmovej tvorby, ktorý sa bude niesť v znamení prezentácie krátkych filmových foriem od tvorcov z oravského regiónu so začiatkom o 10.00 hod. v Dome kultúry v Nižnej. Cieľom podujatia je podporiť talentovaných tvorcov, rozvíjať ich kreativitu a poskytnúť im možnosť prezentácie a konfrontácie v oblasti vizuálneho umenia.

V sobotu sa v troch súťažných blokoch predstaví 13 autorských filmov v kategóriách: dokumentárny film, hraný film, experiment a videoklip. Za účasti odbornej poroty oravskí tvorcovia verejne odprezentujú svoje diela a filmový deň v Nižnej bude v závere obohatený o rozborový seminár s odborným hodnotiacim stanoviskom užitočných podnetov a rád pre súťažiacich, ktoré vždy vďačne ocenia pri ďalšom kvalitatívnom rozvoji svojich umeleckých i technických zručností.

Veríme, že postupové kolo súťaže Cineama bude pre všetkých účastníkov podnetným stretnutím a impulzom do ďalšej tvorivej práce.

Oravské kultúrne stredisko

24. marec 2022

z našich článkov...

Nová kniha Vlada Urbana

Milí milovníci a milovníčky folklóru a folklórneho tanca, máme tu pre vás zaujímavú ponuku zo sve...

Mladá slovenská poviedka 2021 - Výsle...

V tomto roku mali možnosť mladí autori opäť poslať svoj autorský príbeh do celoštátnej súťaže Mla...

V Sihelnom na goralskú nôtu

V nedeľu 16. júla sa v obci Sihelné na Orave uskutočnil jubilejný 30. ročník festivalu goralov s ...
top