Skip to main content

Vidiečanova Habovka vo Východnej

06. júl 2022

Festival Východná sa okrem svojej tradičnej trojdňovej bohatej programovej ponuky tento rok stal aj strešným podujatím pre celoštátne kolo súťažnej prehliadky hudobného folklóru detí Vidiečanova Habovka 2022. Súťažiaci sa v piatok 1. júla a v sobotu 2. júla predstavili v dvoch súťažných blokoch v Evanjelickom dome vo Východnej v kategóriách ľudové hudby a spevácke skupiny, sólisti speváci a inštrumentalisti.

V sobotu popoludní všetci súťažiaci vystúpili na Malej scéne v rámci Folklórneho festivalu Východná, a zažili tak neopakovateľnú atmosféru veľkolepého festivalu na vlastnej koži. V nedeľu sa účastníci Vidiečanovej Habovky zapojili do hudobného sprievodu obcou Východná a následne si po krátkom vystúpení na pódiu prevzali ceny.

Mladé nádejné talenty hodnotila odborná porota v zložení: predseda poroty Mgr. Michal Noga a členovia poroty: Mgr. PaedDr. Anna Derevjaníková, PhD., prof. PaedDr. Bernard Garaj, CSc., Mgr. Alžbeta Lukáčová PhD., Mgr. Peter Obuch, PhD.

Organizačne sa na súťaži podieľalo Oravské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne, vyhlasovateľom súťaže je Národné osvetové centrum v Bratislave, podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Na organizácii participovali: Obec Habovka, Obec Východná, Folklórny festival Východná, Cirkevný zbor ECAV na Slovensku vo Východnej

Výsledky súťaže:

Oravské kultúrne stredisko

06. júl 2022

z našich článkov...

V Oravských krpčekoch tancovali detsk...

Dňa 25. 3. 2023 sa v kultúrnom dome v Nižnej stretli detskí nadšenci folklóru, aby prezentovali t...

LOKALnô

Milí priatelia, v súvislosti s blížiacim sa zimným obdobím pripravuje Oravské kultúrne stredisko ...

Na Ondreja na Orave

Viete, ako to bývalo kedysi na Ondreja na Orave? Na Ondreja sa dievky stretávali v určenom do...
top