Skip to main content

Vidiečanova Habovka v Zázrivej

25. máj 2023

V nedeľu 28. mája sa v priestoroch kultúrneho domu v Zázrivej uskutoční krajské kolo súťažnej prehliadky hudobného folklóru Vidiečanova Habovka, ktorej vyhlasovateľom je Národné osvetové centrum.

V rámci súťažnej prehliadky vystúpia víťazi regionálnych kôl zo Žilinského kraja – z Oravy, Liptova, Kysúc, Turca a Horného Považia v kategóriách ľudové hudby, spevácke skupiny, sólisti speváci, speváčky a inštrumentalisti.

Súťažiť budú:

ĽH Muzička spod Grúňa, Gajdošská ľudová hudba Dulickí pastieri, ĽH Petra Gonšora, Ľudová hudba Ondreja Chovana, ĽH FS Stavbár, Matúš Gejdoš, Viktor Chudoba st., Štefánia Kubincová, Štefan Chmelnický, Veronika Kubalová, Kamila Drusková, Martin Levko, Zuzana Pavlíková, Barbora Jurášová, Ľubica Kučerová a Malvína Kučerová, Dievčenská spevácka skupina FS Jelešňa, Dievčenská spevácka skupina z Hladovky, FSk Svrčinka, Mužská spevácka skupina FSK Kriváň, Ženská spevácka skupina Čriepky, Spevácka skupina Zvonica a FS Fľajšova.

Súťažiacich bude hodnotiť odborná porota v zložení: Alžbeta Lukáčová, Marek Reznický a Alexandra Bachledová z Ľudovej hudby Magura, Ania Trebunia z ľudovej hudby Kapela Góralska ŚLEBODA, Juraj Jakubík z Ľudovej hudby Javorníček a kamaráti.

Súčasťou nedeľného popoludnia bude tiež prezentácia zvonkárskej práce majstra ÚĽUV pána Stanislava Otrubu a rovnako výstava fotografií oravských čepcov, ktorej autorkou je etnologička Mirka Polohová - Ivanová.

Tešíme sa na všetkých účinkujúcich i divákov! ❤️

Oravské kultúrne stredisko

25. máj 2023

z našich článkov...

Regionálne kolo Vidiečanovej Habovky ...

Vo štvrtok 21. marca sa v priestoroch kultúrneho domu v Habovke uskutočnilo regionálne kolo pos...

Oravské divadelné dni 2022

Vo štvrtok 16. júna 2022 v Dome kultúry v Námestove odštartuje festival Oravské divadelné dni. Or...

Oravská Polhora už po dvadsiaty druhý...

V dňoch 16. 9. až 18. 9. 2022 usporiadalo Oravské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne v zriaďovate...
top