Skip to main content

Večerná škola kresby

24. august 2021

Štyri témy – Figúra; Portrét; Ruky, nohy a Zátišie.

Záujemcovia, ktorí sa prihlásia na kurz Večerná škola kresby, sa budú stretávať každý štvrtok v Oravskom kultúrnom stredisku v Dolnom Kubíne v mesiacoch september a október od 17. do 19. hodiny. Večerná škola kresby je určená pre dospelých neprofesionálnych výtvarníkov pochádzajúcich z oravského regiónu, ktorí chcú skvalitniť a obohatiť svoju tvorbu, prípadne sa chcú naučiť niečo nové. Sú reakciou na aktuálny zvýšený záujem tejto komunity ľudí o tvorbu, umelecký rast a prezentáciu. Počas dvoch mesiacov sa pod odborným vedením naučia základy figúry - pochopenie proporcionality a fungovania ľudského tela, základy kresby portrétu, ruky, nohy - pochopenie proporcionality, kresby zátišia - perspektíva, úbežník a zlatý rez. Všetky nadobudnuté poznatky vrátane základov priestorovej kresby budú môcť využiť neskôr vo vlastnej tvorbe.

Na každý z kurzov sa teda budú môcť hlásiť aj noví záujemcovia až do naplnenia kapacity.

Kurz bude prebiehať pod vedením lektorky Andrey Mirjanskej, pedagogičky Školy úžitkového priemyslu v Ružomberku. Počet účastníkov je limitovaný.

Účasť je potrebné nahlásiť na tel. čísle 0915 032 734 alebo e-mailom na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. do 30. augusta. Účastnícky poplatok je 20 eur za jednu tému, je v ňom zahrnutý materiál a odborný lektor.

Kurz pripravilo Oravské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.

Oravské kultúrne stredisko

24. august 2021

z našich článkov...

Príbehy o živote písané perom mladých...

Oravské kultúrne stredisko v spolupráci so Spolkom slovenských spisovateľov v Bratislave, Slovens...

Sieťotlač

Naučte sa vyrobiť si vlastnoručne tričko. Záujemcovia, ktorí sa prihlásia na tvorivú dielňu Sieť...

Pod Roháčmi už po 46. krát ožil medzi...

Trojdňový medzinárodný festival, ktorý sa už tradične nesie v znamení folklóru a ľudovej kultúry,...
top