Skip to main content

Workshop pre moderátorov a redaktorov

30. september 2024

Oravské kultúrne stredisko v spolupráci so Slovenskou televíziou a rozhlasom organizuje workshop pre mladých nádejných moderátorov a moderátorky, redaktorov a redaktorky vo veku od 11 do 25 rokov.

Workshop sa uskutoční v rámci projektu Vandrovanie Oravou s finančnou podporou Fondu na podporu umenia pod vedením odborného lektora – televízneho režiséra a dramaturga Matúša Ružičku v pondelok 21. októbra 2024 od 9:00 do 14:00 v priestoroch Oravského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne.

Workshop je koncipovaný ako príprava na regionálnu postupovú súťaž Oravský mikrofón (ktorá sa uskutoční následne 25. 10. 2024).

Obsahová náplň workshopu:

Kreatívna moderátorská dielňa účastníkom a účastníčkam predstaví, ako funguje práca redaktora a moderátora v televízii či v rádiu. Dostanú usmernenie a tipy v nasledujúcich oblastiach:

  • práca s hlasom (dýchanie, artikulácia, čistota hlasového prejavu, intonácia, dynamika,...),
  • práca s textom (obsahová výstavba textu, štylizácia, logická následnosť kladenia otázok,...),
  • práca s kamerou a divákom / poslucháčom (vystupovanie pred kamerou, publikom, pohyb, gestikulácia a mimika, schopnosť improvizovať a pod.)

Prínosom workshopu bude tiež prítomnosť kameramana s profesionálnym technickým vybavením, s ktorým sa frekventanti oboznámia, prípadne budú mať priestor aktívne si prácu s technikou vyskúšať. Súčasne budú mať frekventanti možnosť absolvovať prehliadku profesionálneho štúdia v Banskej Bystrici v dodatočne dohodnutom termíne.

Predbežný harmonogram:

8:30 – 9:00       Registrácia (poplatok 1 €)
9:00 – 11:00     Priebeh workshopu
11:00 – 12:00   Obedňajšia prestávka
12:00 – 14:00   Priebeh workshopu

Prihlásiť sa môžete telefonicky: 0905 637 053 alebo e-mailom na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. do 17. októbra 2024.
Pri prihlasovaní v texte mailu uveďte meno a priezvisko uchádzača / uchádzačky o aktívnu účasť na workshope, vek, názov a sídlo školy a tiež mená zodpovedných osôb (pedagógov / rodičov), ktoré sa zúčastnia workshopu ako doprovod.

Počet účastníkov je limitovaný.


Oravské kultúrne stredisko

30. september 2024

z našich článkov...

Otvorená pracovná pozícia Manažér ZUČ

Názov pozície: Manažér ZUČ v oblasti vzdelávanie Názov organizácie: Oravské kultúrne stredisko ...

Mladá slovenská poviedka 2021

V tomto roku mali možnosť mladí autori opäť poslať svoj autorský príbeh do celoštátnej súťaže Mla...

Súťaže 2023 pre oblasť divadla a umel...

Oravské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne každoročne usporadúva súťaže a súťažné prehliadky, kto...
top