Skip to main content

Bačovské dni 2022

07. júl 2022

V sobotu 9. júla opäť ožije medzinárodný festival valaskej kultúry Bačovské dni. Tento rok už po 21. raz navštívia oravské obce Osádku a Malatinú folkloristi zo Slovenska, Čiech i Poľska, ktorí návštevníkov potešia pestrým folklórnym programom. Môžete sa tešiť aj na lokálne folklórne súbory z Malatinej, na Ľudovú hudbu ZUŠ Ivana Ballu či Oravských richtárov z dolnej Oravy.

Okrem kultúrneho programu na festivale zažijete tradičný jarmok a prezentáciu ľudových remesiel, tematické súťaže ako súťaž o najkrajšie jahňa, súťaž v práskaní bičom i ochutnávku výrobkov z ovčieho mlieka. Súčasťou festivalu bude tiež poplenérová výstava obrazov a fotografií z 20. ročníka Bačovských dní, pre deti budú v školskom areáli v Malatinej pripravené aj záujmové aktivity. Čakáme vás v sobotu 9. júla v Osádke, v nedeľu 10. júla v Malatinej!

Hlavným organizátorom festivalu je Oravské kultúrne stredisko v spolupráci s obcou Malatiná. Spoluorganizátormi sú: Ovčia farma Osádka, obce Osádka, Pucov, Pribiš a Pokryváč.

Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Oravské kultúrne stredisko

07. júl 2022

z našich článkov...

Pozvánka na finisáž

Milí priatelia, pozývame Vás na dnešnú finisáž výstavy MODRÝ SVET so začiatkom o 17:00 ...

Habovka ožila spevom i tancom

V sobotu 14. mája 2022 sa stretlo takmer 300 detí, ktoré roztancovali a rozospievali oravskú obec...

Vidiečanova Habovka a Nositelia tradí...

V sobotu 15. apríla budeme pokračovať v regionálnych súťažiach v oblasti folklóru! Pozývame Vás ...
top