Skip to main content

Spojenie jazzu a hip-hopu v Kaštieli Kubínyi

25. apríl 2023

Čo Vás čaká?

16:30 - Ochutnávka vín PURUS

16:30 - 18:30 Gang workshop

19:30 koncert TRIPLE JUMP

Po minuloročnom mimoriadne úspešnom dvojmesačnom turné sa multižánrové zoskupenie Triple Jump opäť vracia na scény na Slovensku, v Česku a Rakúsku. Spomedzi prestížnych hudobných klubov máme tú česť privítať ich aj vo Vyšnom Kubíne v Kaštieli Kubínyi. Popri ich doterajšej tvorbe ponúknu aj úplne nové piesne a skladby, tie budú súčasťou CD, ktoré je sprodukované exkluzívne len pre toto turné, a to len v limitovanom počte kusov.

TripleJump založil popredný predstaviteľ súčasnej hudobnej scény, gitarista a skladateľ Michal Bugala (spolupráca s Gary Husband, Poogie Bell, Victor Bailey, Eric Marienthal a i.). Michal vorí trio s fenomenálnymi mladými hudobníkmi, ktorými sú: bubeník, producent a multiinštrumentalista David Hodek (Reuben James, Keyon Harrold, Soweto Kinch) a talentovaný basgitarista, klávesista a spevák Richard Csino. Tí sú popri lídrovi v projekte aktívni aj autorsky. Triple Jump svojou originálnou koncepciou reflektuje jedinečný pohľad na tvorbu 21. storočia a koncentruje sa na fúziu viacerých hudobných žánrov. Okrem prezentácie strhujúcich inštrumentálnych výkonov obohacujú svoje energické vystúpenie aj vokálnym prejavom a rapom. Taktiež spolupracujú s viacerými hudobnými hosťami. V súčasnej dobe títo traja umelci spoločne pripravujú debutové EP.

Gang Workshop by TripleJump

Koncertu bude predchádzať ensemblový workshop, ktorý vedie celé zoskupenie tria. Je to komplexná inštruktáž pre všetkých sólistov, bandleadrov a sidemanov, ako najlepšie využiť jednotlivé elementy hudobného bandu a poskladať z nich efektnú mozaiku. Pozornosť je venovaná najmä na súhru jednotlivých členov hudobného komba v rámci rozličných štýlov, ktoré sú v súčasnosti neoddeliteľnou súčasťou aparátu moderného hudobného telesa a pripravenosti hudobníkov.

Účastníkom workshopu sú demonštrované základné princípy techniky hry a estetiky interpretácie v hudobných žánroch ako hip- hop, funk, rock a samozrejme jazz a fúzie s ním spojené. Dôraz sa kladie na schopnosť interagovať v daných hudobných súvislostiach, kolektívnu kreativitu pri motivickej práci ako aj rozvíjanie ensemblovej dispozície z hľadiska zvukovej kompaktnosti hudobného telesa.

Ochutnávka vín PURUS

Začnite svoj večer s chuťou a príďte vyskúšať, ako chutí rodinné vinárstvo v Modre. Hrozno je výhradne vlastne vypestované a spracovávané podľa rodinných vinárskych tradícií.

Vstupenku si môžete KÚPIŤ TU.

Oravské kultúrne stredisko

13. apríl 2023

z našich článkov...

Príďte na piknik a užite si krásu živ...

Báječný život Amalie: Krása v obrazoch je pilotné podujatie zo série dní zaoberajúcich sa rôznymi...

Leto v OKS – šantivo i tvorivo

Augustový týždeň od 15. do 19. 8. 2022 v Oravskom kultúrnom stredisku patril deťom, letnému šante...

Dosky Oravského javiska „oprášili“ ma...

V pondelok 25. marca 2024 sa na doskách Oravského javiska v Dome kultúry v Námestove stretli najm...
top