Skip to main content

Vesmír očami detí z Oravy

28. jún 2023

Vesmír očami detí – patrí medzi najobľúbenejšie výtvarne súťaže medzi deťmi. Každý rok nám prichádza veľa prác s výtvarnými predstavami detí o vesmíre a živote v ňom. Ani tento rok nás mladí autori nesklamali.

Vyhlasovateľom súťaže je Ústredná hvezdáreň v Hurbanove a v rámci regiónu Orava sa tento rok do súťaže zapojilo 86 školských zariadení v okresoch Dolný Kubín, Námestovo a Tvrdošín. Odborná porota udelila v určených kategóriách dokopy 75 cien.

Z ocenených prác boli inštalované výstavy v Dome kultúry v Námestove, kultúrnom dome v Trstenej a vo výstavných priestoroch Oravského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne. Na vernisážach k jednotlivým výstavám boli pozvaným víťazom z príslušných okresov odovzdané vecné ceny a diplomy.

Takmer žiadne dieťa si nenechalo ujsť túto slávnostnú chvíľu a za doprovodu rodičov sa vernisáže a odovzdávania cien zúčastnilo.

Na celoslovenskom kole zožali autori a autorky z Oravy úspech, kedy z 15 možných cien získali štyri. Prikladáme výsledkovú listinu z celoslovenského kola, ktoré usporiadala Ústredná hvezdáreň v Hurbanove.

Oravské kultúrne stredisko

28. jún 2023

z našich článkov...

Oravská Polhora už po dvadsiaty druhý...

V dňoch 16. 9. až 18. 9. 2022 usporiadalo Oravské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne v zriaďovate...

Na Orave sa formuje nová generácia fo...

V piatok 31. 3. 2023 sa vo výstavných priestoroch Oravského kultúrneho strediska zišli milovníci ...

V Habovke sa na počesť Vidiečana stre...

Oravské kultúrne stredisko v spolupráci s obcou Habovka organizujú celoštátne kolo celoštátnej po...
top