Skip to main content

Oravský mikrofón objavil nové talenty

31. október 2023

Mladí moderátori z oravského regiónu sa mali možnosť vo štvrtok 26. októbra 2023 stretnúť na 21. ročníku postupovej súťaže Oravský mikrofón. Súťaž mladých moderátorov a redaktorov sa konala v malej sále Mestského kultúrneho strediska v Tvrdošíne – Medvedzí a zúčastnilo sa jej desať súťažiacich v dvoch vekových kategóriách. Svoje schopnosti si vyskúšali v piatich súťažných disciplínach. Ich výkony hodnotila odborná porota, ktorá pracovala v zložení jej predsedu - Matúša Ružičku (šéfdramaturg publicistiky RTVS z Dolného Kubína) a členov - Michaely Pastorkovej (moderátorka, herečka, zdravotná klaunka, víťazka celoštátneho kola Sárová Bystrica r. 2004 zo Žiliny) a Marcela Páleša (dramaturg, moderátor RTVS Rádio Regina-stred z Banskej Bystrice).

V prvej vekovej kategórii (žiaci základných škôl) sa na 1. mieste umiestnila Ráchel Hojová zo ZŠ s MŠ Oravský Podzámok, dve druhé miesta získali: Mária Kuhejdová a Filip Bartoš z CSŠ A. Radlinského v Dolnom Kubíne. Peter Jaroš zo ZŠ s MŠ v Oravskom Podzámku si odniesol pekné tretie miesto.

V 2. vekovej kategórii (študenti stredných škôl) získala 1. miesto - Sára Djobeková, 2. miesto – Lea Miklúšková, obidve zo SSŠ Educo Slanická osada v Námestove. Zároveň získali priamy postup do krajského kola mladých moderátorov a redaktorov - Sárová Bystrica 2023, ktorá sa uskutoční 9. novembra v Žiline.

Regionálnu postupovú súťaž pripravilo Oravské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom v Tvrdošíne - Medvedzí.

Oravské kultúrne stredisko

31. október 2023

z našich článkov...

Poľsko-slovenská fotografická súťaž

Stowarzyszenie Krzewienia Sportu, Turystyki i Kultury „Kolejarz” Spolok Slovákov v Poľsku Muzeu...

V Oravských krpčekoch tancovali detsk...

Dňa 25. 3. 2023 sa v kultúrnom dome v Nižnej stretli detskí nadšenci folklóru, aby prezentovali t...

Príďte sa zahrať do „Modrého sveta“!

V stredu 29. 9. 2021 sa v Oravskom kultúrnom stredisku v Dolnom Kubíne otvorila výstava „Modrý sv...
top