Skip to main content

Vesmír očami detí 2024 - vyhodnotenie

17. apríl 2024

Výtvarná súťaž Vesmír očami detí patrí medzi tradičné výtvarné súťaže. Svedčí o tom aj to, že tento rok sa konal jej 39. ročník. Vyhlasovateľom súťaže je Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove. Zapájajú sa do nej deti materských, základných a základných umeleckých škôl z okresov Dolný Kubín, Námestovo a Tvrdošín. V Oravskom kultúrnom stredisku v Dolnom Kubíne sme vytvorili aj osobitnú kategóriu detí špeciálnych škôl.

Teší nás, že detská fantázia nepozná hranice; ani hranice vesmíru. O stúpajúcej úrovni detských prác svedčia ocenenia nielen hlavnými cenami, ale aj cenou riaditeľa Oravského kultúrneho strediska. V rámci regiónu Orava sa v roku 2024 do súťaže zapojilo 112 školských zariadení a z celkového počtu 915 výtvarných prác odborná porota udelila v určených kategóriách dokopy 104 cien.

Z ocenených prác boli inštalované výstavy v Dome kultúry v Námestove, v Kultúrnom dome v Trstenej a vo výstavných priestoroch Oravského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne. Na vernisážach k jednotlivým výstavám boli pozvaným víťazom z príslušných okresov odovzdané vecné ceny a diplomy. Takmer žiadne dieťa si nenechalo ujsť túto slávnostnú chvíľu a v sprievode rodičov, kamarátov, spolužiakov ZUŠ sa vernisáže a odovzdávania cien zúčastnilo.

Na celoslovenskom kole zožali autori a autorky z Oravy úspech, z  možných cien získali štyri. Prikladáme výsledkovú listinu z celoslovenského kola, ktoré usporiadala Ústredná hvezdáreň v Hurbanove.

Ďakujeme pedagógom za ich čas a deťom za ich kreativitu a nadšenie.

Výsledkové listiny:

Oravské kultúrne stredisko

17. apríl 2024

z našich článkov...

Florin v Paríži

Priatelia, v stredu 17. mája Vás pozývame do priestorov Mestského kultúrneho strediska v Dolnom K...

29. Folklórne slávnosti pod Pilskom a...

Tento rok sa 17. júla 2022 už po 29. raz v obci Sihelné uskutočnili folklórne slávnosti po Pilsko...
top