Skip to main content

Tóny jazzu roztancovali Kubínčanov

29. jún 2022

V pondelok 27. júna sa v poobedňajších hodinách v Kempe Tília na Gäceli rozozvučali hudobné jazzové variácie. Slnečné lúče pritiahli nielen hudobných nadšencov, ale aj milovníkov prírody a čapovaného piva.

Jazzové popoludnie veľkolepo otvoril ružomberský orchester RK Jazzband, ktorý návštevníkom ponúkol inštrumentálne prevedenie rôznych známych skladieb v jazzových aranžmánoch. Pri ich počúvaní viacero poslucháčov nedokázalo obsedieť a svoju radosť prejavili tancom.

Pri západe slnka už miesta na openair pódiu prebrali profesionáli z SCS Super Tria v zložení: Dano Šoltis (SK) – bicie, Ondřej Štveráček (CZ) – saxofón a Brian Charette (US) – klávesy. Zohratí jazzmani predviedli divákom obdivuhodné hudobné improvizácie, ktorých sa miestne publikum nevedelo nabažiť a svojím standing ovation si vyžiadali aj prídavok.

Jazzové trio si nasledujúci deň mohli užiť aj žiaci ZUŠ P.M. Bohúňa. Každý jazzman mal svoju triedu so študentami daného nástroja a odovzdával im cenné znalosti aj odporúčania do ich budúceho hudobného života.

Na prípravách podujatí sa organizačne podieľalo Oravské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne v spolupráci s Kempom Tília Gäceľ a ZUŠ Petra Michala Bohúňa.

Oravské kultúrne stredisko

29. jún 2022

z našich článkov...

Anglický park Kaštieľa Kubínyi rozžia...

V sobotu 11. júna uskutočnilo Oravské kultúrne stredisko pilotné podujatie zo série Báječný život...

V Habovke sa na počesť Vidiečana stre...

Oravské kultúrne stredisko v spolupráci s obcou Habovka organizujú celoštátne kolo celoštátnej po...

Kardiológ maliarom

V piatok 9. februára sa vo výstavných priestoroch Oravského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne ...
top