Skip to main content

20. ročník oravskej súťaže mladých moderátorov

25. október 2022

Mladí moderátori z celého regiónu mali možnosť stretnúť sa v zaujímavej postupovej súťaži Oravský mikrofón 2022, ktorá sa konala 20. októbra 2022 v malej sále Mestského kultúrneho strediska v Tvrdošíne – Medvedzí.

Trinásť súťažiacich si v dvoch vekových kategóriách vyskúšalo svoje moderátorské schopnosti, v štyroch rôznych súťažných disciplínach. Ich výkony hodnotila odborná porota zložená z profesionálnych moderátorov a redaktorov – Matúša Ružičku z Dolného Kubína, Michaely Pastorkovej zo Žiliny a Martiny Černekovej z Martina. Po náročnom hodnotení určili víťazov.

V prvej vekovej kategórii (žiaci základných škôl) sa na 1. mieste umiestnila Viktória Kormaňáková zo ZŠ s MŠ v Babíne, na dvoch 2. miestach – Natália Sviteková a Simona Kurtulíková zo ZŠ s MŠ v Babíne a na dvoch 3. miestach – Laura Štigová a Ján Bujna zo ZŠ P. Škrabáka v Dolnom Kubíne.

V 2. vekovej kategórii (študenti stredných škôl) získala 1. miesto Sára Djobeková zo SSŠ Educo Slanická osada v Námestove a 2. miesto si vyslúžila Liana Mišaniková zo ZŠ s MŠ v Babíne. Víťazka v 2. vekovej kategórii Sára Djobeková získala zároveň i priamy postup na krajskú súťaž mladých moderátorov a redaktorov Sárová Bystrica 2022 a Liana Mišaniková postup s odporúčaním poroty. Krajské kolo sa uskutoční 3. novembra v Žiline.

Regionálnu postupovú súťaž pripravilo Oravské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom v Tvrdošíne.

Oravské kultúrne stredisko

25. október 2022

z našich článkov...

Poznáme výsledky Vidiečanovej Habovky...

V uplynulom týždni sa v obci Habovka už vo sviatočný piatok začalo celoštátne kolo postupovej súť...

Vesmír očami detí z Oravy

Vesmír očami detí – patrí medzi najobľúbenejšie výtvarne súťaže medzi deťmi. Každý rok nám prichá...

Florin v Paríži

Priatelia, v stredu 17. mája Vás pozývame do priestorov Mestského kultúrneho strediska v Dolnom K...
top