Skip to main content

Cineama 2022

24. marec 2022

Oravské kultúrne stredisko v spolupráci s obcou Nižná a Orfiklubom Nižná pripravuje 26. marca 2022 regionálne kolo súťažnej prehliadky Cineama. Pozývame širokú verejnosť na 30. ročník amatérskej filmovej tvorby, ktorý sa bude niesť v znamení prezentácie krátkych filmových foriem od tvorcov z oravského regiónu so začiatkom o 10.00 hod. v Dome kultúry v Nižnej. Cieľom podujatia je podporiť talentovaných tvorcov, rozvíjať ich kreativitu a poskytnúť im možnosť prezentácie a konfrontácie v oblasti vizuálneho umenia.

V sobotu sa v troch súťažných blokoch predstaví 13 autorských filmov v kategóriách: dokumentárny film, hraný film, experiment a videoklip. Za účasti odbornej poroty oravskí tvorcovia verejne odprezentujú svoje diela a filmový deň v Nižnej bude v závere obohatený o rozborový seminár s odborným hodnotiacim stanoviskom užitočných podnetov a rád pre súťažiacich, ktoré vždy vďačne ocenia pri ďalšom kvalitatívnom rozvoji svojich umeleckých i technických zručností.

Veríme, že postupové kolo súťaže Cineama bude pre všetkých účastníkov podnetným stretnutím a impulzom do ďalšej tvorivej práce.

Oravské kultúrne stredisko

24. marec 2022

z našich článkov...

Impresie 2022

Keď sa spojí hudba a farby, vznikajú farebné spojenia. Jedinečné hudobné zoskupenie umelcov MU...

Oravský mikrofón objavil nové talenty

Mladí moderátori z oravského regiónu sa mali možnosť vo štvrtok 26. októbra 2023 stretnúť na 21. ...

Vytvor si mandalu

Naučte sa vytvoriť jedinečnú mandalu! Záujemcovia, ktorí sa prihlásia na tvorivú dielňu, sa stre...
top