Skip to main content

Vidiečanova Habovka 2024 - celoštátne kolo

23. máj 2024

Celoštátna postupová súťaž a prehliadka hudobného folklóru Vidiečanova Habovka je vrcholným podujatím svojho druhu na Slovensku. Tento rok je súťaž určená deťom a mládeži. Na súťažnej prehliadke sa predstavia najlepší postupujúci súťažiaci z krajských kôl z celého Slovenska.

Súťažná prehliadka sa uskutoční 7. - 9. júna 2024 v priestoroch kultúrneho domu v Habovke a je otvorená širokej diváckej verejnosti. V piatok 7. júna sa od 15:30 predstavia spevácke skupiny, spevácke duá, sólisti speváci a sólistky speváčky. Druhý súťažný blok prebehne v sobotu od 11:00, vystúpia v ňom ľudové hudby, sólisti inštrumentalisti a sólistky inštrumentalistky.

Slávnostný galaprogram podujatia spojený s vyhlásením výsledkov celoštátnej súťaže a prehliadky hudobného folklóru detí sa začne v sobotu o 19:00 v priestoroch kultúrneho domu v Habovke. Vystúpia v ňom najlepší súťažiaci tohto ročníka. Špeciálnym bodom sobotňajšieho galaprogramu bude divadelno-tanečná rozprávka Pieseň o Roztancovadle predstavená detským folklórnym súborom Tancovadlo z Piešťan. Súčasťou celého víkendového podujatia budú rôzne hudobné, tanečné a remeselné workshopy pre detských účastníkov.

Vyhlasovateľom, odborným garantom a hlavným finančným partnerom celoštátneho kola súťaže a prehliadky hudobného folklóru detí je Národné osvetové centrum. Hlavným organizátorom je Oravské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne.

Oravské kultúrne stredisko

14. máj 2024

z našich článkov...

Výtvarné spektrum 2022 - vyhodnotenie

29. apríla 2022 sa konalo regionálne kolo celoštátnej postupovej súťaže neprofesionálnej výtvarne...

Na Tri krále na Orave

Vianočný cyklus v liturgickom kalendári uzatváral deň 6. január. Ide o kresťanský sviatok Zjaveni...

Na Ondreja na Orave

Viete, ako to bývalo kedysi na Ondreja na Orave? Na Ondreja sa dievky stretávali v určenom do...
top