Skip to main content

Bačovské dni 2022

07. júl 2022

V sobotu 9. júla opäť ožije medzinárodný festival valaskej kultúry Bačovské dni. Tento rok už po 21. raz navštívia oravské obce Osádku a Malatinú folkloristi zo Slovenska, Čiech i Poľska, ktorí návštevníkov potešia pestrým folklórnym programom. Môžete sa tešiť aj na lokálne folklórne súbory z Malatinej, na Ľudovú hudbu ZUŠ Ivana Ballu či Oravských richtárov z dolnej Oravy.

Okrem kultúrneho programu na festivale zažijete tradičný jarmok a prezentáciu ľudových remesiel, tematické súťaže ako súťaž o najkrajšie jahňa, súťaž v práskaní bičom i ochutnávku výrobkov z ovčieho mlieka. Súčasťou festivalu bude tiež poplenérová výstava obrazov a fotografií z 20. ročníka Bačovských dní, pre deti budú v školskom areáli v Malatinej pripravené aj záujmové aktivity. Čakáme vás v sobotu 9. júla v Osádke, v nedeľu 10. júla v Malatinej!

Hlavným organizátorom festivalu je Oravské kultúrne stredisko v spolupráci s obcou Malatiná. Spoluorganizátormi sú: Ovčia farma Osádka, obce Osádka, Pucov, Pribiš a Pokryváč.

Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Oravské kultúrne stredisko

07. júl 2022

z našich článkov...

V sobotu sa Kaštieľ Kubínyi naladí na...

Vo volebnú sobotu 29.10.2022 sa uskutoční ďalšie podujatie zo série Báječný život Amalie. Tentokr...

Hviezdoslavov Kubín už pozná víťazov ...

Regionálne kolo postupovej súťaže HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2023 sa v tomto roku uskutočnilo v priestor...

Príďte na piknik a užite si krásu živ...

Báječný život Amalie: Krása v obrazoch je pilotné podujatie zo série dní zaoberajúcich sa rôznymi...
top