Skip to main content

Deň Martina Kukučína v Jasenovej

10. máj 2023

Radi by sme Vás pozvali na spomienkové podujatie venované Martinovi Kukučínovi, ktoré prebehne v nedeľu 21. mája v rodisku spisovateľa, v obci Jasenová na Orave. Dátum podujatia tak leží presne medzi pripomienkou spisovateľovho narodenia a úmrtia.

Hlavný program začína o 14:00 slávnostným otvorením a kladením vencov v parku Martina Kukučína v Jasenovej, predchádzať mu budú slávnostné služby Božie v evanjelickom kostole o 10:00 a sprístupnenie rodného domu Martina Kukučína pre verejnosť od 13:30.

Ústredným bodom programu bude beseda s Máriou Rapošovou o jej pripravovanej knihe o príbehu sochy Martina Kukučína od svetoznámeho sochára Ivana Meštrovića. Beseda poskytne verejnosti množstvo zaujímavých a doteraz neznámych informácii o spisovateľovom živote a pôsobení. Program bude doplnený o hudobné vstupy a vystúpenie miestneho folklórneho súboru.

Organizátorom podujatia je obec Jasenová v spolupráci s Oravským kultúrnym strediskom v Dolnom Kubíne, partnermi podujatia sú Oravské múzeum a cirkevný zbor ECAV v Jasenovej.

Oravské kultúrne stredisko

10. máj 2023

z našich článkov...

O postup do celoštátneho kola zabojov...

Dom kultúry v Nižnej 1. októbra 2023 privítal vo svojich priestoroch päť folklórnych skupín na kr...

Cineama 2022

Oravské kultúrne stredisko v spolupráci s obcou Nižná a Orfiklubom Nižná pripravuje 26. marca 202...

Oravský mikrofón objavil nové talenty

Mladí moderátori z oravského regiónu sa mali možnosť vo štvrtok 26. októbra 2023 stretnúť na 21. ...
top