Skip to main content

Výsledková listina - Vianočná pohľadnica 2021

13. december 2021

18. ročník medzinárodnej výtvarnej súťaže Vianočná pohľadnica ani napriek zložitej spoločenskej situácii neutrpel na atraktivite a kreativite detí a pedagógov. Vyhlasovateľ súťaže Oravské kultúrne stredisko v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja opäť zaznamenal narastajúci záujem o stvárnenie najkrajších sviatkov roka. Už samotný názov súťaže Vianočná pohľadnica evokuje nápaditosť detí , ktoré túto tému dokážu bravúrne spracovať pod odborným vedením pedagógov. Zvykoslovné, biblické i prírodné námety boli výtvarne vyjadrené mnohými klasickými i modernými technikami. Na Oravu tak putovalo 151 zalepených súťažných obálok zo Slovenska, Čiech, Poľska a Srbska, v ktorých bolo 1120 výtvarných diel. 26 z nich sa reálne zmenilo na vianočné pohľadnice, ktoré sú prezentované v katalógu víťazných prác.

Porota mala veľmi ťažkú úlohu vybrať tie najlepšie. Najväčší počet prác bol v kategórii B1, ale nezaostávala ani kategória B2. Poďakovanie patrí nielen mladým tvorivým výtvarníkom, ich pedagógom, ktorí sú ich odbornými i motivačnými garantmi, ale i odbornej porote, ktorá 19. novembra pracovala v zložení: Mgr. Art. Miroslav Knap, Mgr. Janka Sýkorová a Mgr. Daniel Marček. Ocenených bolo 19 individuálnych prác, 2 kolektívne práce a 35 čestných uznaní.

Ďakujeme i za to, že ste dokázali vytvoriť čarovnú atmosféru Vianoc pre všetkých, ktorí si prezrú krásny katalóg alebo navštívia výstavu ocenených výtvarných prác v Oravskom kultúrnom stredisku v Dolnom Kubíne v termíne od 10. decembra 2021 do 21. januára 2021.

Ďalšie výstavné kolekcie budú nainštalované V Gminnym Ośrodku Kultury Promyk od 6.12.2021 a v Regionalnym Ośrodku Kultury w Bielsku-Białej od 21.12.2021.

Výsledkovú listinu si môžete stiahnuť tu.

Oravské kultúrne stredisko

13. december 2021

z našich článkov...

Bačovské dni po 22. krát v Malatinej

V dňoch 8. a 9. júla sa v obci Malatiná uskutočnil 22. ročník medzinárodného festivalu pastierske...

Habovka ožila spevom i tancom

V sobotu 14. mája 2022 sa stretlo takmer 300 detí, ktoré roztancovali a rozospievali oravskú obec...

Oravskí umelci dokazujú svoje kvality...

Divadlo Divadelnú sezónu na Orave sme aj tento rok otvorili na Oravskom javisku. 17. marca javis...
top