Skip to main content

Hviezdoslavov Kubín 2024

12. apríl 2024

Regionálne kolo postupovej súťaže HVIEZDOSLAVOV KUBÍN sa v tomto roku uskutočnilo v priestoroch Domu kultúry v Námestove 27. marca 2024. Organizátorom bolo Oravské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne. Podujatie finančne podporil hlavný partner – Národné osvetové centrum v Bratislave.

Odborná porota v prednese poézie pracovala v zložení predsedníčky Mgr. art. Renáty Jurčovej, členov: Mgr. Zuzany Demkovej a Mgr. Jaroslava Broza. Prednes prózy hodnotili: predseda poroty Mgr. art. Roman Večerek, členky: Mgr. art. Miroslava Kupčuláková a PaedDr. Ivana Kurčinová.

Do súťaže sa prihlásilo spolu 27 recitátorov v IV. a V. kategórii. V prednese poézie IV. kategórie súťažilo 10 jednotlivcov, v V. kategórii jedna recitátorka. Vo štvrtej kategórii recitovalo 14 účastníkov a v piatej kategórii jedna recitátorka.

Odborná porota navrhla recitátorov jednotlivcov na priamy postup z 1. miesta za prednes poézie i za prednes prózy a jednej recitátorke z 2. miesta udelila návrh na postup do vyššieho krajského kola Vajanského Martin do Martina.

Oravské kultúrne stredisko

12. apríl 2024

z našich článkov...

Vidiečanova Habovka v Zázrivej

V nedeľu 28. mája sa v priestoroch kultúrneho domu v Zázrivej uskutoční krajské kolo súťažnej pre...

Príďte sa zahrať do „Modrého sveta“!

V stredu 29. 9. 2021 sa v Oravskom kultúrnom stredisku v Dolnom Kubíne otvorila výstava „Modrý sv...

Filmfest 2023 v Nižnej na Orave

V dňoch 13. a 14. októbra sa uskutoční 26. ročník filmového festivalu FILMFEST Nižná, ktorý sa us...
top